Bence: "Ekmekler küçük somunlar halinde üretilse,
hem ucuz olur hemde tüketilecek kadar alınır."
Neden, fırıncılar ekmeği yiyeceğimiz kadar küçük ebatlarda çıkarmıyor.
Ekmekler büyük olunca parçalanıyor sonra parçalar yenilmiyor, çöp oluyor.
Hatırlarım eskiden bakkaldan yarım, çeyrek ekmek alırdık. Herkes yiyeceği kadar ekmek alırdı.
O zamanlar hem bereket hemde ekmeğe saygı vardı:(
İstanbul Bakkallar Esnaf Odası (İSTBAKO), hazırladığı projeyle ekmekisrafının önüne geçmeye hazırlanıyor.
HAYVANLARA GİDECEK
HAYVANLARA GİDECEK
İSTBAKO, israfı önlemek için, bakkalların müşterilerinden toplayacakları bayat ekmekleri, hayvan barınaklarına ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
İstanbul'daki bakkallar müşterilerinin görebilecekleri bir yere, bayat ekmekle yapılabilen yemek ve tatlı tariflerinin yer aldığı afişler asacak.
250 BİN BAKKAL KATILACAK
250 BİN BAKKAL KATILACAK
İSTBAKO Başkanı İsmail Keskin, ''Her bakkal kendisine gelen müşterisini bu konuda bilinçlendirecek. Onlara vereceğimiz, üzerine bayat ekmekten yapılabilecek yemek tariflerinin yer aldığı afişleri, iş yerlerine asacaklar. Alışverişini yapan müşterilerimiz, bu arada bayat ekmeklerini nasıl dönüştürebileceklerini de öğrenmiş olacaklar. Uygulama İstanbul'da başarılı olursa, Türkiye'de bulunan yaklaşık 250 bin bakkalın da aynı şekilde hareket etmesi için girişimde bulunacağız'' dedi.
Kaynak: