22 Haziran 2013 Cumartesi

Gündem üstüne


Bir arkadaşım gündemdeki konular üzerine kendi sosysal paylaşım adresinde aşağıdaki notu düşmüş..
“Şu barajın düşmesi lazım. Artık mecliste süregelen 4 partiye muhtaç olmamak, "Aman oylar bölünmesin" zırvasından kurtulup biraz daha mantığımızın uyduğu bir partiye oy verebilme hakkına sahip olmak lazım. Akıllı-fikirli adamlar olarak gereğinde yeni partiler kurabilme ya da oluşumlarda yer alabilmemiz lazım. Şu anki 4 parti de şahsen al birini vur ötekine...


Kendisine katılmamak mümkün değil ve ek olarak bir kaç bir şeyde ben söylemek istedim.

Bu gerçekleri biraz daha anlatmak, geliştirmek üzerine çalışmak lazım. Özellikle mevcut 4 parti dışında bir alternatif oluşumu fikri daha sıcak geliyor. Burada aklı selim ve her kesimi incitmeden içine alabilecek kapasitesi olan bir oluşum üzerine kimler dahil olabilir bunun üzerine durulmalı. Zaten sorunda bu galiba mevcut partiler bir türlü her grubu kapsar politikalar üretemediğinden bu duruma gelmedik mi? Güç dengeleri değiştikçe her dönem kendi gibi düşünmeyen gruba yaklaşımlar sertleşti ve canlar acıtıldı. Çok zor fakat olamaz değil, demokrasilerin gereği bu büyüklüğü ne kadar olursa olsun herkesin sözü dinlenilmeli memnun edilmeseler de gönülleri alınmalıdır. Mozaik yapısı itibariyle bu ülkede bunu yapmak zor gibi görülse imkansız değil diye düşünüyorum. Hoşgörü, sevgi ve kendini onun yerine koyma ile bu başarılır diye düşünüyorum.

Gündem adına yorumlarınızı  ve düşüncelerinizi bekleriz efenim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ABD, Iowa Şehrinde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim ve hastane idaresi tarafından internete nasıl işler yaptığımızı ve insan organlarının alınıp satılması için bir yıl daha başladım fırsatı verdim. böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postayla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımıza iyi miktarda para telafi ediyoruz ve biz organlarda Cerrahi uzmanıyız ve bir bağışçı olarak risk yok. o.
Ve bu bizim e-postamız:
iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca, whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bize ulaşabilirsiniz.