30 Ocak 2017 Pazartesi

Eleştiri

Ey yıllarca halka bir umut bile verememiş, halkın içinde olma ve onları tanıma zahmetine bile girmemiş, sürekli umutsuzluk ve karanlık içeren kronik söylemler üzerine siyaset yapıp, üretmeden halka yön göstermeye çalışanlar. Yılların mirası bir gün tükenecek, sahibinin hatırına size oy verenler bugün gelinen durumun hesabını isteyecektir. Yıllar içinde gelinen bu noktanın, siyasi basiretsizliğin, amacına dışına çıkmış ideolojik yaklaşımların toplanma noktası haline gelmenin, halktan ve haktan uzaklaşmanın hesabını soracaktır, buna inanın. 
oy sandığı ile ilgili görsel sonucu

Belki sizde bunu görüyor ve bu nedenle de bu referanduma bu kadar fazla yükleniyorsunuz. Fakat artık çok geç, aymaz politikalar, basiretsiz politikacılar ile gelinen nokta bu. Hamur karılırken, tuzu, suyu unu atılırken yapılan o kadar çağrıya rağmen elini tekneye sokmadan, uzaktan uzağa, “bu maya tutmaz bu ekmek pişmez” diyenler. Keşke o kanun değişikliği görüşmeleri yapılırken orada olsaydınız. Bizim yerimize, varsa yapılması gereken orada söyleseydiniz. Ya da gerçekten neden olumsuz baktığınızı boş laflar dışında sağlam temelleri olan bilgilerle bizlere anlata bilseydiniz.

evet hayır ile ilgili görsel sonucu
Bu söylemlerle, bu tavır ve yapıyla bu şekilde giderde, halkın değil de başka yerlerin nabzına göre hareket ederseniz, işiniz gerçekten zor. O size inanmış, sizden umut bekleyen, o alın teri sahipleri, o emekçiler, o halkın efendileri, toprağa eli değenler, o yurdum insanı var ya size unutmayacağınız bir ders verecektir, bunu böyle bilin ve iş işten geçmeden aklınızı başınıza toplayın.

Hiç yorum yok: